Bakning.
Hejhej! Nyss bakade jag och Elin en good kaka. Den står i kylskåpet just nu, men snart kan vi säkert äta den. Elin sitter vid min laptop och fixar ett inlägg i bloggen som jag, Elin och Angelica har tsm. Så nu ska jag skriva receptet till kakan, men sen lägger jag ju ofc upp bilderna!
Elin. ♥
Nu kommer receptet.
CHOKLADRUTOR (ca 15 bitar)
50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
smör och ströbröd till formen.
GÖR SÅ HÄR:
*Sätt på ungnen på 225 grader
*Smörja och bröa formen.
*Smält smöret och låt det svalna.
*Vispa ägg och socker pösigt.
*Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten.
*Häll i smöret och det heta vattnet.
*Häll smeten i formen
*Grädda kakan mitt i ugnen i 10 - 12 minuter.
*Låt kakan svalna i formen.
*Rör ihop alla ingredienser till glasyren så att sockret smälter.
*Bred glasyren över kakan och strö över kokosflingorna, eller strösslet.
*Skär kakan i rutor.
GLASYR:
*3dl florsocker
*1msk kakao
*5msk starkt kallt kaffe
*3msk smält smör
*2tsk vaniljsocker
Granering: Kokosflingor, strössel eller något annat.
Snart kommer bilderna från bakningen! ;)
Bilderna är nog inte i ordning.
Vi drack lite oboy innan vi bakade.
Vi knäcker ägg.
Sen sockret.
Sen vispar vi det pösigt.
Jag vispar.
Kakan innan den ska in i kylskåpet.
Det var lite bilder från när vi bakade. :)
Ser gott ut :)